Bøf og boller med gulerod og sesam

Hakkebøf og gulerodsboller - et hit hos børnene

  • 4 Personer
  • Mellem
  • 120 Minutter
  • Nej

Ingredienser

500 g hakket oksekød, max 10% fedt
lidt rapsolie
salt
peber

Boller:
50 g gær
5 dl kærnemælk
1 tsk sukker
600 g gulerod
1 tsk salt
100 g sesamfrø
ca 1 kg hvedemel
2 spsk sesamolie
1 æg

Tilbehør:
tomatskiver
løgringe
agurkeskiver
peberfrugt i skiver

Vejledning

Form 4 flade bøffer af kødet og steg dem møre på panden i lidt olie. Krydr med salt og peber.

Boller: Gæren udrøres i lunet kærnemælk. Sukker, fintrevet gulerod, salt og sesamfrø tilsættes. Det hele røres godt igennem. Melet tilsættes lidt ad gangen under æltningen, indtil dejen slipper skålen. Sesamolien tilsættes og der æltes længe og grundigt. Evt. tilsættes mere mel, indtil dejen slipper og ikke klæber. Dejen hæver et køligt sted indtil dobbelt størrelse. Der formes 20 flade boller af dejen som pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Bollerne efterhæver ca. 15 minutter på bageplade.
Bages ved 210 grader C i ca. 20 minutter.

Portion pr. person

Pr. person: 1 stk. bolle med bøf, tomatskiver, løgringe, agurkeskiver og peberfrugt

Energi % i retten

Kostfibre 0
Protein 24
Kulhydrater 50
Fedt 26
Antal kalorier 3302