Krydderfrikadeller med bulgur
- bulgur med tomat, agurk, løg og citron

  • 4 Personer
  • Mellem
  • 60 Minutter
  • Nej

Ingredienser

250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1 dl mel
2 dl vand
1 æg
2 tsk salt
1 knsp peber
1 tsk paprika
½ revet løg
evt sambal oelek
rapsolie til stegning

Bulgur:
3 dl grove bulgur
1 tsk olivenolie
6 dl grønsagsbouillon
½ agurk
250 g kryddertomater
1 løg
revet skal af 1 citron
salt og peber

Tilbehør:
grovflutes med mager smøreost, evt paprikasmag

Vejledning

Rør farsen af ingredienserne. Sambal Oelek gør frikadellerne stærke. Lad den hvile i køleskab i ½ time. Steg frikadeller i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side.

Bulgur: Svits bulgur i olie under omrøring. Hæld bouillon på og lad det snurre i 10 minutter til al væsken er væk. Hak tomater, agurk og løg fint. Bland tomat, agurk, bulgur og løg med revet citronskal. Smag til med salt og peber.

Portion pr. person

Pr. person: 2-4 stk. frikadeller, ¼ portion bulgur og 1 stk. grov flutes.

Energi % i retten

Kostfibre 0
Protein 24
Kulhydrater 50
Fedt 26
Antal kalorier 2061