Laks med gulerod-mos
- kartoffel- og gulerod-mos hører efteråret til

  • 4 Personer
  • Mellem
  • 40 Minutter
  • Nej

Ingredienser

600 g laksefilet med skind i 4 stykker
olivenolie til stegning
salt og peber

Gulerodsmos:
½ kg kartofler
3 stk gulerødder
½ dl letmælk
½ tsk stødt muskatnød
salt

Tilbehør:
Salat af 1 salathoved, ½ agurk og 200 g vindruer

Vejledning

Rist laksen med skindsiden nedad i olie. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg i 5-8 minutter under låg til fisken er fast og uigennemsigtig.

Gulerodsmos: Kog skrællede kartofler og gulerødder meget møre i vand uden salt. Sigt al vandet fra. Der gemmes 1 dl kogevand. Grønsagerne moses groft med en håndmikser. Kogevand, mælk og krydderier piskes i og mosen smages til med salt.

Portion pr. person

Pr. person: 150 g laks, ¼ portion gulerodsmos og en stor portion salat.

Energi % i retten

Kostfibre 0
Protein 30
Kulhydrater 37
Fedt 33
Antal kalorier 1413