Fasan med waldorfsalat
- køb vildt-kød hos din slagter

  • 4 People
  • Medium
  • 60 Minutes
  • No

Ingredients

1 renset fasan, ca 650 g
1 spsk olivenolie
2 knuste enebær
salt og peber
1 stk madæble
1½ - 2 dl hvidvin
1 - 2 dl hønsebouillon (terning+vand)
1 tsk soja
maizena/majsstivelse

Waldorfsalat:
3-4 stilke bladselleri
2 æbler
300 g vindruer
25 g valnøddekerner
2-3 dl yoghurt naturel

Tilbehør:
kogte kartofler
syltet tyttebær eller ribsgele

Instructions

Brun fasanen godt i olie på alle sider i en lav gryde, der kan tåle at komme i ovn (eller brug et ildfast fad). Drys enebær, salt og peber på fasanen. Læg skrællede æblestykker ved og tilsæt vin. Sæt fasanen i ovnen ved 175 grader C i 30-40 minutter til kødet er helt mørt. Tag fasanen op og pak den ind. Sigt skyen og pres æblestykkerne igennem en sigte. Tilsæt 1-2 dl bouillon og soja. Jævn sovsen med maizena og vand.

Waldorfsalat: Snit bladselleri i tynde strimler. Skær æblerne i små tern. Halver og udsten vindruerne. Tag lidt halve vindruer og nødder fra til pynt. Hak resten er nødderne groft. Bland alle dele med yoghurt naturel. Pynt med vindruer og nødder.

Procedure

Pr. person: ¼ fasan, 2-4 kartofler, ¼ portion waldorfsalat og syltet tilbehør

Nutrition Cost

Fiber 0
protien 20
Carbohaydrates 45
Fat 35
Total Calories 2268