Krydderfrikadeller med bulgur
- bulgur med tomat, agurk, løg og citron

  • 4 People
  • Medium
  • 60 Minutes
  • No

Ingredients

250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1 dl mel
2 dl vand
1 æg
2 tsk salt
1 knsp peber
1 tsk paprika
½ revet løg
evt sambal oelek
rapsolie til stegning

Bulgur:
3 dl grove bulgur
1 tsk olivenolie
6 dl grønsagsbouillon
½ agurk
250 g kryddertomater
1 løg
revet skal af 1 citron
salt og peber

Tilbehør:
grovflutes med mager smøreost, evt paprikasmag

Instructions

Rør farsen af ingredienserne. Sambal Oelek gør frikadellerne stærke. Lad den hvile i køleskab i ½ time. Steg frikadeller i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side.

Bulgur: Svits bulgur i olie under omrøring. Hæld bouillon på og lad det snurre i 10 minutter til al væsken er væk. Hak tomater, agurk og løg fint. Bland tomat, agurk, bulgur og løg med revet citronskal. Smag til med salt og peber.

Procedure

Pr. person: 2-4 stk. frikadeller, ¼ portion bulgur og 1 stk. grov flutes.

Nutrition Cost

Fiber 0
protien 24
Carbohaydrates 50
Fat 26
Total Calories 2061